ez az angilali házunk

valuation/survey

2020. szeptember 28. - nagyszoba

eddig nem sok tortent, varakoztunk.

kitoltottunk egy rahedli papirt az ugyvednek, majd megint varakoztunk. 

ma volt kint a hitelezo bank embere felmerni a hazat, illetve vegul nem fuggetlen, teljeskoru felmerest csinaltattunk, hanem a banknal upgrade-eltunk home buyer surveyre, ugyhogy ezt is lezavartak ma. reggel felhivta a koma a ferjemet, hogy mit szeretnenk jobban atnezetni, a kemenyt es a beazast kertuk, illetve az elektromos halozatot. 2 napon belul lesz irasos, reszletes eredmeny, addig megint varunk. 

kozben delutan mar irt is a hitelugyintezo asszisztense, hogy a banknal atment a haz, hurra!

amint megkapjuk az irasos eredmenyt a felmeresrol, es nem lesz benne semmi varatlan, illetve megkapja az ugyved a haz papirjait a tulaj ugyvedjetol, megyunk tovabb 2 ujabb felmeressel, kiveve, ha megcsinaltak oket korabban, de az eladot "ismerve" ez utobbit ketlem. 

az egyik az ugynevezett mundic test. a falbol vesznek mintat, amit laborban vizsgalnak, ugyanis itt Cornwallban kb 1965-ig eloszeretettel hasznaltak az epitkezeseknel a bezart banyakbol szarmazo tormeleket, tengerparti hordalekot, ami egyreszt veszelyes anyagot is tartalmazhat, masreszt meg erodalodik, aztan egyik reggel arra ebredsz, hogy kidolt a fal. szoval ezt muszaj megcsinaltatni, ha eddig nem teszteltek. 

a masik az elektromos halozat tesztje. elvileg a konyhat ujrakabeleztek, de ennyit tudunk, es mivel az egesz faluban nincs gaz, villannyal kell futeni, igy tutira akarunk menni, hogy a halozat el fog birni minket, futesestol, szamitogepestol, fagyasztostol, tuzhelyestol, mindenestol is. 

itt tartunk most, varakozunk tovabb. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazangilalihazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr816219112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása