ez az angilali házunk

ingatlanosok, ingatlanok

2020. szeptember 06. - nagyszoba

ingatlanosok: külön állatfaj, füle botját se mozgatja, előbb vagy utóbb, de úgyis elkel minden, minek erőlködjön. 

ingatlanok: alkudozás közben persze nézelődtünk tovább. volt, amit jónak gondoltunk, volt, amit csak azért néztünk (volna) meg, hogy minél több házat lássunk, legyen tapasztalatunk. hááááát, beszartunk itt-ott. :D

#1 3 szoba, kert, gyönyörű falu a Devon-Cornwall határon. megérkeztünk, a szomszédok épp indultak valahova. 4 gyerek a karonülőtől a kiskamaszig, mind üvölt és/vagy szaladgál. anyu első mondata: bocsi, hogy sikítoznak a gyerekek. no problemo, 15 percet kibirunk. ingatlanos bácsi semmit nem tudott a házról, csak hogy pár hónapja nem lakják, és hogy minden bútor marad benne. kanapé, gáztűzhely, evőeszközök, jézuska, géppuska. retek, kosz mindenütt, az emeleten a szobákban konkrétan kipókhálóztunk a fejünkkel. ja, azt is megtudtuk, hogy szupergyors net van, mint mindenhol(!) Cornwallban. 40 megabájtos. :D a kertből legalább szép volt a kilátás. a környező dombokra és a szomszéd nappalijába is. kilátás előre az egyik hálószobából:

gunnislake.jpg

#2 3 szoba, summer house, garázs, shed, csend, béke, nyugalom. család gyerekkel, 4 kutyával. ha még láttatok szutykot... :O a kutyák miatt büdi volt a szőnyeg, meg minden is. tapéta leszakadva lógott a falon. garázskapu szintén leszakadva, summer house ablakai betörve, szőnyegek, padló, minden annyira leharcolva, hogy el se hittem. a falon luk, amin a kutyák kijárnak a kertbe. decking végletekig leharcolva. ja, mindenhol pókok voltak a házban. sarkokban, falakon, lépcsőkorláton. csak úgy ücsörögtek és nézelődtek, senki által nem baszkurálva. azt mondja a férjem, milyen jó lehetőségek rejlenek ebben a házban, csak jól ki kell takarítani, aztán majd szépen felújítgatjuk. aha. azt kitakarítani túlmegy az én képességeimen. profi takarítók meg fölszámolnának érte 300-350 fontot. és ide egy frissitő festés nem elég, de talán még kettő se. köszi, inkább nem. kifelé menet még összetalálkoztunk a szomszéd nénivel is, mondta, hogy milyen jó, hogy van a ház előtt ez a kis park, nyaranta ott szoktak a szomszédok összegyűlni, barbizni, bulikázni... na mondom, de jó hallani, hogy ilyen jó itt a közösség! azt már csak a kocsiban tettem hozzá, hogy mennyire szeretném, ha az én ablakom előtt dajdajoznának. :D bejárat a park felől: 

tremar_coombe.jpg

#3 ezt tudtuk, hogy nem nekünk építették, de a kert miatt meg akartuk nézni. a purple bricks nagyon innovatív, a weboldalukon kell időpontot foglalni, amire az eladó reagál, ideális esetben zöld jelzéssel, vagyis mehet az egyszeri ember nézelődni. az eladó azóta is reagál. mellesleg 2018 óta árulja a házát. ha ilyen lelkesen mutogatja, akkor érthető, miért nem ment még el. 

tremar.jpg

#4 ez tökéletes lett volna, ha nem a kert mögött halad egy Bnégyszámjegyű út. ezek alapvetően nem szoktak forgalmasak lenni. hát ez az. folyamatosan ment valami, kb mintha egy autópálya mellett álltunk volna. :(

pensilva.jpg

ez a kilátás, kb 200 méter séta és kint vagy a természetben. egy csaj ott lovagolt az orrunk előtt, annyira idilli volt az egész. 

pensilva_view.jpg

#5 erről is tudtuk, hogy nem kell, a kert tulajdonképpen nem is ehhez a házhoz tartozik, hanem a szomszédhoz. a "mi" kertünk az a kis csücsök a tető előtt, aminek a falán a virágcserép van. nem, nem az alatta elterülő gyep, hanem a falon belüli kilépő(cske). sebaj, nézzük meg. azt mondja az ingatlanos, hogy neki nem jó a szerda, mert akkor szabadnapos. hát én is, mit szólsz?! azért akarok aznap menni. mindegy, legyen csütörtök. pár nap múlva telefonál, hogy neki lerobbant az autója, mi lenne, ha egy hét múlva mennénk megnézni a házat? mondtam, majd visszaszólok. lol. ha ennyire kapkod, talán 2042-re talál is vevőt rá. 

tremar_2.jpg

#6 ezért se ugráltunk, viszont ez abban a városkában van, ahol először laktunk és amibe beleszerettünk. vagyis én. kert mini, főút közel van, nagyon beépített, de nézzük meg, mit veszítünk vele. 2 hete nézzük. azóta próbálják az albérlőkkel leegyeztetni, hogy mehessünk. lassú víz aranyat ér vagy mi. 

lost.jpg

#7 ez egy bungalow, szinte minden adottsága tökéletes, közvetlen szomszédban nincs gyerek, mögötte mező, előtte ez a kilátás, kert, előre bővítési lehetőség, gyalog 20 perc a tenger, mi kell még... hát, egy picivel nagyobb konyha. amibe befér egy asztal 2 székkel, mosógép, szárítógép, mosogatógép, fagyasztós hűtő, gáztűzhely. kértünk második alkalmat, amikor megnézhetjük, még gondolkodunk, hogy visszamenjünk-e, most, hogy megegyeztünk az árban. tulajdonképpen ez volt az egyetlen értelmes alternatíva a faluszéli ház után. 

looe.jpg

 

holnap küldöm az ingatlanosnak az összes papírt, amit szombaton kértek, a hiteltanácsadó pedig beküldi a hitelkérvényt, aztán őszülhetünk tovább. az 5. lépésnél tartunk, van még 20. :D https://www.moneysavingexpert.com/mortgages/buying-a-home-timeline/

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazangilalihazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9916192356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása