ez az angilali házunk

haladunk

2021. január 16. - nagyszoba

az uj ev ugy indult, hogy az elozo ugyved irt egy e-mailt, amiben megkert bennunket, hogy jelezzuk az ingatlanos fele a szandekunkat, igy hivatalosan le tudja zarni az aktankat, majd a vegen kozolte, hogy a restriction miatt nem szamolnak fel semmilyen dijat. ezen meglepodtunk, de nyilvan nem bantuk. es valahol igazolt is bennunket, hogy itt bizony valaki eleg nagyot hibazott. 

aztan gyorsan beszeltunk a hitelugyintezonkkel is, ok ismet tok korrektek voltak, gyorsan be is adtak az uj applikaciot. egy online bankkal futunk neki ujra, papirt nem is kapunk semmirol, minden az appjukon keresztul zajlik, ilyen kis modern dolog az egesz. 

most varjuk a bank reszerol az ertekbecslest, illetve szervezzuk a surveyt, az elvileg januar 28-an lesz. 

tegnap felhivott az uj ugyved, kozolte, hogy februar elejere meglesznek a searchok, amik az elozo alkalommal tobb mint 10 hetig jottek, valamint elkuldte az atneznivalo papirokat es megkerdezte, hogy megneztuk-e szemelyesen az ingatlant, lattunk-e (kerti) tavat. nem. merthogy az egyik doksin rajta van, hogy annak a vizet nem lehet szennyezni pl belepisilessel. ami nem nagy baj, mert amugy se terveztunk a kertben pissantani. de nem ugy van am az, mert ha peldaul az elottunk lako beszennyezte, es nalunk derul ki, akkor hogyan bizonyitjuk, hogy nem mi voltunk. de semmi gond, majd o megoldja. csak most azon agyalunk, hogy hol lehet a to. :D

egyebkent az osszes papir megint teljesen egyertelmu, kiveve a conveyance-t, az megint 3 oldalankent 1 mondat, se pont, se vesszo, raadasul valami istentelen "oangol" nyelven irodott. atverekedtem magam rajta, de megint kb annyit ertettem meg, hogy csak ilyen forgos, 1labu szaritoalkalmatossagra teregethetek. :D ilyen meg nekem nem kell, ugyhogy nem teregetunk, pont. 

screenshot_20210116-172110.png

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazangilalihazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6316392470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása