ez az angilali házunk

az elozo reszek tartalmabol

2020. október 29. - nagyszoba

ott maradtunk el, hogy vartuk a valuation es a survey eredmenyet. ez utobbit hivatalosan home buyers reportnak hivjak. nagyon hosszu, szep szines, es miutan elolvastad, kb ugy erzed magad, hogy egy szemetdombot probalsz epp megvenni. ilyen:

screenshot_20201029-201747_gallery.jpg

aztan kozben nagy lett az izgalom, mert a surveyor szerint lehet, hogy azbeszt van a tetocserepben, amitol teljesen befostunk, mert ugye a kemeny miatt azt meg kell bontani, es megijedtunk, hogy esetleg az egesz tetot cserelni kell. aztan hozzaertok megnyugtattak, hogy nincs tuzfal a szomszed haz es a "mienk" kozott, ugyhogy tetot max egyutt lehetne cserelni, de az hulyeseg. vegul megnezettuk egy helyi szakival is - mar tobben lattak azt a tetot, mint a buckingham palotat -, azt mondta o is, hogy no problemo, beoltoznek speci ruhaba, kicserelik azt a par cserepet, amit ki kell, aztan viszontlatasra.

kovetkezo kanyarban megkaptuk az ugyvedtol az elso csomag paksametat. alapvetoen eddig minden hivatalos papir konnyen ertelmezheto es ertheto volt. majd jott egy olyan dokumentum, amiben 1 mondat 2 oldal hosszu es kb annyit ertettem meg az egeszbol, hogy nem ultethetek 1 meternel magasabbra novo fat. de még ebben se vagyok biztos. :D

erdekessegkent arrol, hogy mennyit valtoztak az ingatlanarak az elmult par evtizedben: 2001-ben 29.975 fontert vettek meg ezt a hazat, amit most 165ezerre ertekelt a bank. 

idokozben befizettuk az ugyvednek a search-ok dijat, ezekre varunk most. 

ma volt kint a villanyszerelo felmerni a halozatot, errol is kapunk majd egy reportot a napokban. 

es ma jott meg a postas a hitelajanlattal is, amit mar ugy vartunk, mint a messiast. mult penteken jott az e-mail es az sms, hogy a kerelmunket elbiraltak. pont. nincs digitalis masolat, semmi, majd postan kuldik hamarosan. 21. szazad, hello. de vegre itt van a kezunkben! jovo aprilisig ervenyes, addig meg ha mindenki ugy akarja, csak osszejon az adasvetel. bar ha az ugyvedunkon mulik, akkor ki tudja...

irtam korabban a mundic tesztrol. mar eppen inteztem volna, 440 fontert, mikor a villanyasz miatt beszelnem kellett az ingatlanossal. szoba kerult a mundic teszt is, erre mondja, hogy ki ne fizessuk, mert elvileg a tulaj csinaltatott egyet. eddig csak 2x kerdeztem ra az ugyvedunknel, egy betut se valaszolt. most 2 napja, hogy ujra rairtam, megint semmi. ha kifizettuk volna a tesztet foloslegesen, lehet, hogy mondtam volna valamit. valami nemszepet. 

jo lenne, ha innentol kicsit felgyorsulnanak az esemenyek, szeretnenk hazat tenni a fa ala iden karacsonykor. :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ezazangilalihazunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6516263382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása